Verfindustrie


Net als andere verpakkingen moeten etiketten en labels voor de  verfindustrie er aantrekkelijk uitzien. Het weergeven van de juiste kleur wordt in deze industrie nog kritischer beoordeeld dan in andere sectoren. Zo verwachten consumenten dat de kleur op het verpakkingslabel identiek is aan de kleur van de verf. Om dit te verwezenlijken werken we niet enkel met quadri en PMS-kleuren, maar ook met metallic of op maat aangemaakte inkten.  In dit laatste geval wordt de drukinkt aangemaakt aan de hand van een kleurstaal. Tijdens het drukken worden de drukkleuren voortdurend gemeten en indien nodig bijgestuurd. Alle kleurgegevens en drukinstellingen worden zorgvuldig bewaard.

Naast de kleur van de inkt is het glans-effect belangrijk om een kleurechte weergave te krijgen. Glanzende, hoogglanzende, halfmatte en ultramatte dispersie- en UV-lakken zorgen ervoor dat de kleur van het drukwerk met de werkelijkheid overeenkomt.

Atlanta maakt voor de verfindustrie zowel zelfklevende als niet-zelfklevende labels en dit in alle vormen. Zo worden sommige labels conisch gemaakt of kappen we er oren uit om ze mooi rond de verfpotten te kunnen kleven. Bovendien kan ook blinkende goud of zilverfolie zorgen voor een eye-catcher.

Belangrijk voor u als verffabrikant:


  • exacte kleurweergave
  • opvallende afwerkingsmogelijkheden
  • vlotte verwerking op uw productielijn