GESCHIEDENIS


OPRICHTING 1947

Drukkerij Atlanta werd in 1947 opgericht door Cyriel Pijpops. Vanaf de start lag de focus op drukwerk voor de bedrijfswereld, zowel voor publiciteit, administratieve formulieren als verpakking. Grote werken uit de jaren vijftig en zestig waren huis-aan-huisfolders voor schoenen, reisfolders (o.a. Lourdesreizen), het reclameblad “De Reklaamhoorn”, etiketten voor verf en handleidingen. In 1970 werd door Georges Pijpops de eerste offsetpers aangekocht en in 1990 werd de eerste vierkleurenpers in gebruik genomen.

EXPANSIE

In 2006 stapten Tine en Lize Pijpops mee in het bedrijf. In 2007 werd de Heidelberg Speedmaster XL105 feestelijk ingewijd. In de jaren daarna kochten we onder meer een plastificeermachine en een ril- en vouwmachine aan. Door de overname van drukkerij Tuerlinckx uit Aarschot in 2012, breidde de stansafdeling uit met een Heidelberg Varimatrix en een Gietz Degel. Hiermee hadden we dus meteen de ervaring en de machines in huis om prachtig foliewerk aan te bieden.

INVESTERINGEN

In de laatste jaren volgden de investeringen elkaar snel op. De folie-afdeling werd verder uitgebreid met een Heidelberg pers met folie-unit. De digitale afdeling breidde uit met een Konika Minolta drukpers, een Mimaki grootformaatprinter en Duplo docucutter. Er werd ook sterk geïnvesteerd in milieubesparende maatregelen. Zo werden onder andere de lampen vervangen door LED-verlichting, het ontwikkelingsproces voor platen werd chemieloos gemaakt en de restwarmte van de drukpersen werd gerecupereerd om onze magazijnen te verwarmen. Ook werden zonnepanelen geïnstalleerd.

FAMILIALE  ONDERNEMING

Atlanta is een familiale onderneming met meer dan 70 jaar ervaring. De derde generatie staat mee aan het roer van het bedrijf en vaart dezelfde innovatieve koers. Zo namen we in 2017 een gloednieuwe KBA drukpers, 5 kleuren met dispersielak, in gebruik en werd er in 2018 vooral geïnvesteerd in de digitale afdeling. In 2019 werd onze stans- en folie-afdeling uitgebreid met een nieuwe Varimatrix-stansmachine en folie-cilinderpers. De sterke combinatie van ervaring en innovatie maakt ons bedrijf uniek.