Stansen


Naast foliedruk zijn we sterk gespecialiseerd in uitkappen. Onregelmatige vormen worden hierbij met een stansmes uitgesneden. Met dezelfde techniek worden perforatie- en rillijnen aangebracht. Het zetten van tabs en eurolocks, het microperforeren, het slitten of het half doorsnijden van zelfklevende vellen behoren eveneens tot onze kernactiviteiten.

Voor grote oplages is het vaak interessant om het papierafval in één doorgang uit te breken. Naast de gewone kapvorm, voorzien we dan een uitduwvorm met pinnen en een gatenplank. Papierafval wordt hierdoor meteen gescheiden van de gestanste vellen. Dit spaart snij- en uittrekwerk.

Papierformaten zijn mogelijk van 100 x 150 mm tot 750 x 1050 mm. Alle papiersoorten, diverse kunststoffen en karton tot 2 mm dik kappen we probleemloos uit. Doordat we zowel over vlakstansmachines als cylinderpersen beschikken, kunnen we deze verscheidenheid aan formaten en materiaaldiktes perfect aan.

Voor bepaalde toepassingen zoals etiketten, naamkaartjes en bierviltjes in grote oplages is contourstansen op ons stanskanon interessant. Dit stanst het materiaal aan de 4 zijdes uit. Het maximumpapierformaat op deze machine bedraagt 260 x 260 mm.